flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Презумпція невинуватості

19 листопада 2021, 11:07
   18 листопада 2021 року Національна школа суддів України провела онлайн семінар для суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему «Презумпція невинуватості крізь призму ст. 6 ЄКПЛ та практика ЄСПЛ», в якому взяв участь голова Верховинського районного суду Івано-Франківської області Роман Джус.
   Відкрила заняття директорка Львівського регіонального відділення Оксана Польна, яка наголосила на важливості тематики, оскільки в ході заняття буде висвітлено право на справедливий суд як однієї із засад конституційності.
   Онлайн семінар провели – членкиня Вищої ради правосуддя Лариса Шевцова, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді Наталія Марчук, судді Ганна Фазикош, Сергій Гирич, начальниця відділу наукових досліджень проблем судочинства та науково–методичного забезпечення суддівської освіти Тетяна Фулей, викладач Національної школи суддів України Михайло Савчин, національний експерт проєкту Ради Європи “Боротьба з насильством щодо дітей в Україні” Георгій Попов, судова експертка–психологиня Зоряна Кошулинська. Модерували роботою онлайн–семінару суддя Ігор Чорний та Оксана Польна.
   Під час дистанційного заняття судді розглянули та обговорили питання презумпції невинуватості крізь призму практики Європейського суду та конституційних засад.
   Було проаналізовано рівень забезпечення права на справедливий суд в українському судочинстві. Під час дискусій значну увагу було відведено питанням судової експертизи та притягненню до дисциплінарної відповідальності суддів у разі порушення прав людини та основоположних свобод.
   Слід зазначити, що постійне підвищення професійної кваліфікації дозволяє судді підвищити якість судочинства, забезпечивши при цьому кожному право на справедливий судовий розгляд незалежним і безстороннім судом.

 

 

Пресслужба суду