flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Привітання з Днем захисників і захисниць України

14 жовтня 2022, 09:52

       14 жовтня Україна відзначає три славетних свята – День захисників і захисниць України, День українського козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці.
       Відповідно до Указу Президента України № 806/2014 від 14-го жовтня 2014-го року в Україні, з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій та перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і на підтримку ініціативи громадськості, встановлено це нове свято - «День захисника України», яке тепер відзначається щорічно 14-го жовтня, в день одного з великих православних свят запорізьких козаків - «Козацька Покрова» («Покров Пресвятої Богородиці»).
       Це свято одночасно урочисте та радісне, але разом з тим - скорботне та сумне, оскільки війна росії проти України забрала життя тисячі кращих синів і дочок України.
       Сьогодні ми всі висловлюємо подяку та шану мужнім захисника та захисницям нашої сучасної держави, для яких поняття: честь, гідність, сила і відповідальність – не просто слова.
      Щира вдячність і повага воїнам, які стоять на передовій в ім’я миру в Україні. Схиляємо голову у жалобі за тими, хто віддав своє життя за територіальну цілісність та незалежність нашої держави. Низький уклін Всім землякам, хто захищав і продовжує захищати суверенітет Батьківщини.
     У сьогоднішніх нелегких обставинах життя українського народу ми просимо Пресвятої Владичиці її Покрову над нами. Бажаємо Всім родинного щастя, сімейного затишку, козацького здоров’я, невичерпної енергії і миру, вільної та цілісної країни.
     Всі ми віримо в нашу перемогу, найшвидше закінчення війни і повернення всіх наших захисників та захисниць до рідних домівок живими!

СЛАВА УКРАЇНІ! ГЕРОЯМ СЛАВА!