flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спростування недостовірної інформації поширеної у репортажі «У гуцулів відбирають полонину»

23 червня 2017, 16:00

 21 червня 2017 року у програмі «Вікна» Івано-Франківського обласного телебачення «Галичина»  опубліковано сюжет, подивитися який можна перейшовши за посиланням http://galtv.if.ua/video/u-guculiv-vidbyrayut-polonynu.

 В ході інтерв’ю представник відповідача Дмитро Коробко зазначив: «а потім я знайомлюсь із справою і бачу, що з’явилися якісь нові документи, яких не було від самого початку і їх мені ніхто не надавав… в суді вони не надавалися під час судового засідання і через канцелярію… це підробка документів, фальсифікація, як вони опиняються у цивільній справі  без відома суду, без мого відома». Однак, поширена інформація не відповідає дійсності, оскільки будь які матеріали, що надходять до суду реєструються у канцелярії суду, або долучаються учасниками справи у судовому засіданні на підставі заявленого клопотання чи на виконання ухвал суду. В даному випадку мова йде про два листи, які прокурором були долучені до матеріалів уточненого цивільного позову на підставі ухвали суду про залишення без руху, що поданий через канцелярію суду 19.01.2017 та долучений до матеріалів справи. Після цього представник відповідача неодноразово знайомився із матеріалами цивільної справи, брав участь в численних судових засіданнях, а тому мав можливість ознайомитися із цими документами. Крім цього, в ході обговорення зазначених документів у судовому засіданні, представник відповідача посилався на обставини незаконності одного з них в силу неправильності оформлення його вихідного номеру, однак жодних зауважень щодо появи без його відома нових матеріалів справи не робив.

 Також недостовірною є поширена інформація про те, що судове засідання розпочалося із годинним запізненням, оскільки судове засідання було розпочате своєчасно у визначений час, підтвердженням чого є журнал судового засідання.

 Крім цього, інформація про те, що судом надано прокурорам майже місяць для збору нових доказів є неточною та такою, що не відповідає фактичним обставинам справи, оскільки перерва у судовому засіданні оголошувалася судом по клопотанню сторони процесу на тривалий час по причині перебування головуючого судді у відпустці з 30.06.2017.

 При цьому звертаємо Вашу увагу, що суди є відкритими для громадськості, а також  завжди готові надати інформацію для ЗМІ, яка містить суспільний інтерес, однак така інформація повинна оприлюднюватися об’єктивно та відповідати дійсним обставинам.